İçindekiler
LGS puan hesaplama robotu, LGS puan hesaplama motoru gibi programların yer aldığı; LGS puanı nasıl hesaplanır sorunuza yanıt alamasanız da puan hesaplamanıza yardımcı olacak pek çok site olduğunu söyleyebiliriz. Eğer sınav sırasında kaç soruya doğru, kaç soruya yanlış cevap verdiğinizi net olarak hatırlıyorsanız bu programlardan herhangi birine bu bilgileri girerek LGS puanınızı önceden öğrenebilirsiniz. Tabi ki eğer LGS hazırlık kursları tarafından bir eğitim aldıysanız, devam ettiğiniz kurum da bu hesaplama konusunda size yardımcı olacaktır.
LGS sınavında dikkat edilmesi gerekenler
Sınavlarda etkin olan tek şey alacağınız puanlar değil elbette ki. Sınav sonuçlarının hemen ardından açıklanacak olan LGS taban puanları da girebileceğiniz okulları belirlemeniz açısından çok önemli. Burada tercihlerinizi çok dikkatli bir şekilde yapmanızda yarar var. Sınav girecek olan bir milyonun üzerinde öğrenci olduğunu ve hemen hepsinin de sınava son derece hazırlıklı olarak girdiğini gözden kaçırmamalısınız. Eğer sınavdaki doğru sayınızı yaklaşık olarak hatırlıyorsanız LGS puan hesaplanma programlarından herhangi birini kullanarak yaklaşık puanınızı öğrenebilir ve sonrasında bir önceki yılın geçerli taban puanlarını inceleyerek bir fikir oluşturabilirsiniz. Bu tercih sırasında önceden kafanızda bir tercih listesi oluşturmanızda yardımcı olabilir.
LGS Puan Hesaplama
LGS sınavı hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin son derece önemsediği ve üzerinde durduğu bir sınav. Bu sınavla öğrenci alan nitelikli okulların kaliteli eğitim olanakları düşünüldüğünde, LGS’nin öğrencinin gelecek planlarında ne kadar etkili olduğu daha rahat anlaşılabilir. Kaliteli bir eğitim sadece üniversite ya da lise için geçerli değildir aslında. Eğitimin her adımı çok önemli ve hassas davranılması gereken bir süreçtir. Fakat lise eğitimi elbette ki üniversite sınavlarında büyük katkı sağlaması açısından öne çıkmaktadır. Ülkemizde şu an için lise düzeyinde en iyi eğitim veren kurumlar da nitelikli okullardır. Bu nedenle nitelikli okullar grubu içinde yer alan Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Proje okulları, İmama Hatip Liseleri, Mesleki ve Teknik Liseler ve Sağlık Meslek Liseleri son derece fazla talep almaktadır. Bu elbette sınava giren öğrencilerin bu okullara yerleşme şanslarını azaltan ve kıyasıya rekabet ortamı yaratan bir etkendir.