YKS Yükseköğretim Kurumlar Sınavı olarak kısaltılan YKS öğrencilerin karşılaştığı yeni bir sınav sistemidir. Öğrenciler sınav dönemlerinde oldukça stresli olurken aynı zamanda bu kadar sık değişen sınav sistemleri karşısında stresleri giderek daha çok artmaktadır. Bu stres ve kaygılarının azaltılmasında en önemli ve etkili unsur YKS Çalışma Planı Hazırlama aşamasıdır. Öğrenciler düzenli ve etkili çalışarak öğrendiklerinde vicdanlarını rahatlatmakta bu sayede oluşturdukları kaygı seviyelerini de aşağıya düşürmektedir.
Sınava çalışmak ve öğrenmek kaygı sayısını düşürse de bu dönem içerisinde en ufak sorunlar bile büyütülerek sorun haline getirilmektedir. Bu sefer de öğrenciler YKS’ye nasıl çalışılır sorularıyla kendilerini büyük bir kaosun ortasındaymış gibi düşünüp dururlar. Halbuki YKS’ ye nasıl çalışılır sorusunun cevabı kendilerinden saklıdır. Bu soruya cevap olarak verilebilecek yöntemleri sizler belirlemelisiniz. Birisinde yararlı olan program ya da çalışma stili size uygun olmayabilir. Durum böyle olunca aslında yapmanız gereken araştırmalarda şöyle çalışın, şunu bunu yapın önerileri araştırmaktansa bir sınava genel hatlarıyla nasıl çalışılması gerektiğini araştırın. Kendinizde sınav bilincini oluşturduktan sonra kendi bireysel hızınıza göre özel programlarınızı ayarlayabilirsiniz.
Makale İçeriği
YKS Çalışma Planı Hazırlama
Öncelikle yeni karşılaşılan Yükseköğretim Kurumlar Sınavı’nı doğru ve tam anlamak size çalışma programı oluşturmak adına büyük katkıda bulunacaktır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı bilmek bana ne gibi yararlar sağlayacak diye düşünebilirsiniz. Ancak karşılaşacağınız durum hakkında bilgi sahibi olmak size önceden önlem almanız konusunda yardımcı olmaktadır. Örneğin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı YGS ve LYS’ den ayıran noktalar nelerdir ya da kaç soruyla karşılaşacaksınız, hangi dersten kaç soru çıkacak bu konuda bir liste hazırlamanız size yardımcı olacaktır.
2024 Ortadoğulular Erken Kayıt Dönemi Başladı!
Daha sonra belirlemeniz gereken nokta bu derslerin sizde ne kadar durumda hazır ne kadar durumda eksik olduğunu saptamak olacaktır. Bunun için genel deneme sınavı uygulayabilirsiniz. YKS Çalışma Planı Hazırlama evresinin son aşaması deneme sınavıdır. En eksik olduğunuz ders üzerine gitmeniz gerekmektedir. Bu her ne kadar olması gereken bir durum gibi dursa da çoğu sınav öğrencisi daha fazla soru çözebilmek ve yapabildiğini gördükçe hep en iyi olduğu sınava yönelmektedir.
İlginizi çekebilir: YKS nedir?